Test Hemmabio #1-2 2020

HÖRLURAR med tung bas

Är du på jakt efter ett par bra lurar när du är sugen på att kolla en film eller lyssna på musik och inte har tillgång till en ordentlig ljudanläggning? Vi har testat ett par läckra hörlurar för såväl den som är på språng som den som vill sitta och kvalitetsnjuta ifred en stund.

IKKO AUDIO OH1 IEM

Här har vi en fräsig in-ear-lur från Ikko Audio, OH1, en trådad tvåvägslur med ett dynamiskt 10 mm baselement som verkligen levererar, monterat i ett riktigt snyggt blåanodiserat kabinett av aluminium.

OH1 väger in på endast 6 gram per lur och sitter riktigt stadigt i öronen. Dels tack vare den låga vikten, men också med hjälp av kabelbågen som hängs runt ytterörat, och de känns helt klart dyrare än de är.

Det här är förmodligen de mest välsittande och bekväma in-ear-lurar jag personligen har använt, då till exempel mitt ytteröra är illa skapt för vanliga plupplurar, de ramlar bara ur hela tiden. De här sitter perfekt och man har helt klart hämtat inspiration från proffsvärlden, vilket också namnet IEM (In Ear Monitor) skvallrar om.

Kabeln är löstagbar, vilket uppskattas då just kabeln är det som brukar paja efter ett tag. Den flätade kabeln av silverpläterad koppar är för övrigt utrustad med en tvåpinnars 0,78 mm-kontakt per lur och är lätt att byta ut när den tagit för mycket stryk. Eller om man vill testa med en tjusigare variant bara för att.

 

Maffigt ljud

Ikko Audio OH1 är inte bara läckra att titta på, de låter förbaskat underhållande också. Oavsett om det är film eller musik som i första hand gäller för dig så erbjuder Ikko en ordentlig upplevelse med framför allt en bas som är bland det tyngsta jag hört i ett par plupplurar.

Tänk dig att du öppnat upp ett par stora portar nedåt i registret och får en ordentligt djup bas som riktigt snyggt kompletterar resten av registret. Den är avgrundsdjup! Men samtidigt tar den inte på något sätt över utan ger ett snyggt fundament som tillsammans med mellanregistret och den friska diskanten skapar fin realism som verkligen är öppen till karaktären.

Det är riktigt kul att lyssna på de här lurarna, och vi måste absolut rekommendera att du kompletterar med en separat hörlursförstärkare. Visst funkar det utmärkt med mobilen men den extra nivå av finess en separat förstärkare tillför gör det hela ännu roligare.

 

Slutsatser

OH1 isolerar också riktigt bra från omgivningen så att mina kollegors tjatande slipper gå mig på nerverna i det öppna kontorslandskapet när man är på det humöret, eller surret som uppstår i ett fullsatt pendeltåg. Bra egenskaper för mig som pendlar 3 timmar varje dag. Man får en lagom privat sfär utan att bli helt bortkopplad från omgivningen som en effektiv brusreducerande hörlur lätt gör, samtidigt som man bekvämt kan avnjuta en trevlig pod eller teveserien som är aktuell för tillfället.

Finishen är tålig och inte ens efter några månaders bruk syns några spår i form av repor eller allmänt slitage.

Ikko Audio OH1 är helt klart en väldigt trevlig, lättlyssnad och praktisk hörlur, och har tack vare den härligt djupa tyngden i ljudet och öppna balanserade spelstilen faktiskt haft den konsekvensen att jag kollar mycket mer på film när jag pendlar idag än tidigare. Ett bra betyg om något!

 

 

IKKO AUDIO OH1 IEM

Vad: in-ear-lurar

Känslighet: 106dB

Impedans: 18 ohm

Kabellängd: 1,2 m

Pris: 1 590 kronor

Info: hembiobutiken.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår