Test Hemmabio #1-2 2020

LÅT MUSIKEN FLÖDA

Inget riktigt teknikintresserat och modernt hem verkar idag vara utan någon form av möjlighet till musik i flera rum. Vi har kikat på en liten smidig streamer från Triangle.

 

Antingen har man investerat i ett system typ Sonos, MusicCast eller Heos och bygger ut allt eftersom behov och intresse ökar. Eller så sitter man kanske nöjd med en ensam Bluetooth-högtalare, kanske till och med omedveten om att den går att komplettera vidare.

Konkurrensen för streaming och multirum är stenhård och för vanliga konsumenter finns det alltså en hel del att välja på. Här har vi kollat in en streamer ur ett system med olika enheter kallat AIO från franska Triangle.

TRIANGLE AIO C 1

Liten men tuff

Det fysiska formatet på den lilla metallådan, döpt AIO C, är inte större än att den att kan placeras bakom (eller under, se bild) elektroniken den ska spela emot. Strömmen matas via USB Micro-kabel. Nätadapter följer med men det går också att strömsätta via lämplig ledig USB-kontakt på till exempel förstärkarens baksida, vilket kan vara en befrielse för den med redan fulla grendosor och sladdhärvor bakom racket. Värt att nämna är också att den inte blir det minsta varm vid drift.

AIO C känns rejäl och välbyggd i all sin enkelhet, och står dessutom stadigt på underlaget tack vare fyra effektiva gummifötter utan att tippa av tyngden från våra anslutna kablar. Designen är väldigt stilren, så det är nästan synd att gömma undan den. En liten lysdiod i fronten indikerar drift och baksidan har anslutningar för LAN, S/PDIF och en 3,5 mm analog utgång.

TRIANGLE AIO C 2

Etablerad lösning

Multirumslösningen Triangle använder sig av heter Link Play, som du kanske känner igen från Peachtree, Vifa, Audio Pro med flera som använder samma system (och man kan då som bonus använda även dessa produkter i sitt system. Dock med reservationen att kanske inte alla funktioner lirar fullt ut på alla enheterna).

Installationen sker med hjälp av AIO-appen och vi möter inga konstigheter, utan den gasar igång tämligen direkt när den väl hittats på nätverket och döpts till lämpligt namn. (Att den fick heta just Birger har vi dock ingen förklaring till, men nu blev det så.)

Vi har matat den med såväl skvalande internetradio som finljud strömmat från Tidal och ljudkvaliteten är riktigt hygglig med fint flyt i musiken och bra transparens i ljudbilden. Vi testade lite snabbt att jämföra mot den inbyggda i till exempel vår Yamaha CX-A5100 och ljudmässigt ligger de på ungefär samma kvalitetsnivå.

Vi har inte heller drabbats av irriterande dropouts, trots wifi-koppling, utan den har spelat dygnet runt i mer eller mindre en månads tid utan problem. Användarna har växlat, kringutrustningen och musikmaterialet likaså, och AIO C bara tuffar på.

Klart godkänt alltså.

 

 

TRIANGLE AIO C

Vad: Multirum/streamingmottagare

Tjänster: Spotify, Tidal, Deezer, Tunein, DLNA m.fl. 

Storlek: 80 x 80 x 20mm

Vikt: 160 gram

Pris: ca 1 890 kronor 

Info: hembiobutiken.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår