Nyhet Test

Maffig mus

För alla med htpc eller mediaspelare i hemmabion är det viktigt med bra tangentbord och mus, och Steel Series senaste möss är bra på precis alla sätt!

Annons:

Båda mössen heter Aerox 3, den trådlösa har föga förvånade tillägget Wireless, och det är just den trådlösa som är så suverän i biomörkret. Du kan antingen koppla via Bluetooth, eller med den medföljande trådlösa dongeln (usb c) för 2,4 GHz-överföring. För att ladda musen, och även för att koppla in dongeln på alla datorer som saknar usb c, finns en usb a till usb-c-kabel och dessutom en liten hållare för dongeln.

Musen är sjukt lätt, 65 gram, och ovansidan består till större delen av hål! Förutom att det ser tufft ut och att belysningen verkligen lyser upp musen på avstånd gör de stora hålen dessutom att det är svalt och skönt att vila handen på musen. Eftersom elektroniken är exponerad krävs också att den är fuktskyddad, vilket Steel Series kallar Aqua Barrier. Den tål med andra ord svett, och även om det inte är meningen att man ska använda den under vatten funkar i alla fall testexemplaret även efter att jag doppat den i vatten, inte illa!

Den omfattande mjukvaran ger dig diverse möjligheter att skräddarsy musens funktioner, och även ställa in färger och liknande i zoner (det går att stänga av belysningen helt också, och man kan ha olika inställningar beroende på program). Musen stänger av sig själv efter några minuter, och aktiveras igen så fort du trycker på en knapp.

 

Vi har kört Aerox 3 Wireless i både hemmabio, studio och till spel, och den funkar extremt bra oavsett vad du ska ha den till. Den är inte helt billig, men jag önskar mig en till mig själv i julklapp!

 

Steel Series Aerox 3 Wireless

Vad                     Trådlös, belyst gamingmus, BT & wifi

Pris                      1 200 kr

 

Info                     sv.steelseries.com

Annons:

Nybadad mus fungerar precis som den ska! Notera Wifi-dongeln i den lilla hållaren (skönt tung med gummi under, står bra på skrivbordet) och usb-kablen som används för både laddning och dongelkoppling.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår