Skön läsning

Tritonus

Den världsberömde stjärndirigenten Thomas Brander känner sig vilsen. Karriären har gått i stå. Han känner flåset i nacken av yngre och hippare talanger.

Annons:

 

En #metoo-skandal har dessutom satt stopp för ett utlovat chefsjobb. Privat våndas han över mardrömmarna efter en terrorattack och längtan efter sina frånvarande barn. Över ensamheten och svartsjukan efter en uppslitande separation från en yngre kvinna.

Som tröst bygger han ett superlyxigt örnnäste, ”Casa Tritonus”, i den finska skärgården. Här ska han dra sig undan, slicka såren och få sinnesfrid. Men Brander plågas av en växande rastlöshet. Närmaste grannen är änklingen Lindell, en jämnårig skolkurator och gitarrist i hobbybandet Rainbow.

En sträv och avvaktande vänskap växer fram mellan de båda männen. Relationen får Brander att motvilligt inse att i skärgården kan man inte fly in i anonymiteten. Här delar man varandras glädje, sorger och problem.

I Tritonus skriver Kjell Westö inkännande och känslosamt om musik, besvikelser och längtan, om saknad och svek, livskris och självbedrägeri. Om kampen för att bevara sin värdighet och mota bort sin ångest inför åldrandet. Om att våga öppna sig i hopp om försoning och botgörelse innan det är försent.

Stämningsfull, vemodig och gripande läsning.Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår