Test Hemmabio #1-2 2021

TEST: CREATIVE BT-W3

Har du ett par Bluetooth-lurar du gillar och vill kunna använda dom även med till exempel ditt Playstation eller Nintendo Switch?

Annons:

TRÅDLÖS SPELFRIHET

Vi har en bra och billig lösning på det problemet med en liten Bluetooth-dongel (5.0) från Creative – BT-W3, som även kommer med en liten mikrofon för 3 mm-uttag. Passar galant till exempel på Playstation 4:s handkontroll. Praktiskt, men eftersom i princip alla moderna headsets har inbyggd mic så lär få behöva använda den.

Det är härligt med enkla lösningar, och det här är just en sådan där du kan använda dina befintliga BT-lurar när det är dags att lira lite, kanske sent på kvällen och du inte vill störa någon men ändå ha fullt ljudtryck i äventyret.

Dongeln kopplas in i en ledig port på, i vårt fall ett PS4, och efter lite pyssel med synkning och val av ljudenhet i konsolens menyer blev det ljud i lurarna vi använde till detta – Creative Outlier Gold och spelet Far Cry New Dawn, som i samband med detta fick ännu en frisk genomspelning i min hemmabio.

Ljudet var helt klart maffigt med fin atmosfär och bra riktningar på var saker pågick i ljudbilden. Bra så, men när det började smälla stämde det inte riktigt och laggen var, kanske inte i värsta laget, men när skottet kommer många hundradelar efter att man tryckt på avtryckaren tappas tempot snabbt. Upplevelsen likaså.

En av finesserna med BT-W3 är att den hanterar 4 olika BT-codecs (du växlar mellan dem med en lätt knapptryckning och en olikfärgad lysdiod visar aktuell codec) där AptX LL (Low Latency, med en latens ner till 40 ms) funkar bäst för detta ändamål, men som tyvärr inte stöds av de aktuella testplupparna Outlier Gold (endast AptX, SBC). Så tipset är att kolla vilka codecs dina lurar hanterar, särskilt om du tänkt spela.

Creative BT-W3 är en riktigt vettig liten dongel som för ett minst sagt rimligt pris och enkelt handhavande fixar trådlöst ljud till dina Bluetoothlurar även från ett Playstation 4, men för bästa laggfria upplevelse till spel och film ska dina lurar stödja AptX LL.

 

CREATIVE BT-W3

Vad: Bluetooth-dongel

Stödda codecs: aptX LL, aptX HD, aptX, SBC, AAC

BT-version: 5.0

Stödda enheter: PC, Mac, PS4, Nintendo Switch

 

Pris: 39,99 EUR (creative.com)

Info: www.creative.com

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår