Skön läsning

From the Streets of Brooklyn to the Halls of Hollywood

1 000 sidor stuntäventyr!

Annons:

 

Kampkonstnären och stuntmannen Steven Lambert, 67, är en av de verkliga legenderna i Hollywood. Efter att ha fått stryk av Chuck Norris i debuten i Good Guys Wear Black (1978) har Lambert medverkat i hundratals filmer och teveserier, både som stuntman och skådis.

Bland dem Rambo III (1988), Indiana Jones och det sista korståget (1989), Total Recall (1990) och Titanic (1997). I tre decennier var han också James Woods ständige ”stunt double”.

 

 

I tegelstenstjocka From the Streets of Brooklyn to the Halls of Hollywood berättar den frispråkige Lambert om sitt liv och sin karriär. Från uppväxten och pojkstrecken på Brooklyns maffiastyrda bakgator till bråk, slagsmål och kontroverser bakom Hollywoods kulisser. Säg en regissör eller stjärna och Lambert har jobbat med dem alla.

Färgstarka skrönor varvas med intressant skvaller och roliga anekdoter. Lambert lägger aldrig fingrarna emellan. För honom är Jean-Claude van Damme, Jet Li och Jackie Chan inga riktiga fighters, bara skådisar. Lambert berättar att av alla stjärnor har Sylvester Stallone och Rutger Hauer (1944-2019) varit allra bäst på att slåss framför kameran.

Lambert var även ett av sex ögonvittnen till den mytomspunna incidenten mellan stuntikonen Gene LeBell och Steven Seagal under inspelningarna av Out for Justice (1991). I boken avslöjar han vad som egentligen hände. Boken är på nästan 1 000 sidor – ändå tror jag inte att Steven Lambert fått med allt som han upplevt under sitt actionspäckade liv.

 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår