Nyhet Smarta hem

Lys bort bakterier

Skadliga bakterier i hemmen kan ställa till stora problem om man inte städar och håller rent, men bakterier kan även bekämpas med ljus.

Det duger dock inte med en vanlig lampa utan kräver ett speciellt synligt högenergiljus kallat HEV-ljus (High Energy Visible light) inom det violetta/blå våglängdsbandet 380–500 nm i det synliga spektrumet.

LIFX Clean är en sådan speciell LED-lampa som utstrålar 405 nm HEV-ljus och kan hjälpa till att ta bort över 90 % av skadliga bakterier som E. coli och S. aureus, beroende på avstånd och tid.

LIFX Clean är dessutom en smart lampa som kan styras i ett smart hem och på så sätt belysa känsliga ytor i kök och badrum på olika sätt vid olika tider. På dagtid kan LIFX Clean fungera som en vanlig lampa med valfria färgtemperaturer och ljusstyrkor, och på schemalagda tider, exempelvis på natten, köra en Clean Cycle med HEV-ljus för att reducera mängden bakterier medan du sover.

LIFX Clean har en ljusstyrka på upp till 1200 lumen, färgtemperatur på 1500–9000 kelvin och en driftstid på upp till 22 år. Lampan kostar från 849 kr.

lifx.com

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår