Skön läsning

Maiden Head

"Det är ett suggestivt, stämningsfullt och sällsamt vackert mysterium."

Annons:

Läsvärt

Maiden Head är en trettio meter hög 1800-talsfyr utanför Cornwalls kust. Det krävs tre män för att hålla igång fyren. På nyårsafton 1972 anländer en båt med deras avlösare. Denne upptäcker till sin förvåning att fyren är tom. Det finns inga spår efter någon av fyrvaktarna.

Dörren är låst inifrån, bordet är dukat och båda klockorna i fyren har stannat på 08.45. Loggboken beskriver också ett oväder som aldrig ägt rum.

Tjugo år efter försvinnandet kommer författaren Dan Sharp till byn för att rekonstruera fyrvaktarnas sista tid och lösa en gåta som fängslat honom sedan han var barn. Han är övertygad om att alla mysterier har en lösning om man bara letar på rätt ställen.

Det är ett suggestivt, stämningsfullt och sällsamt vackert mysterium som Emma Stonex vävt ihop i Fyrvaktarna. Lika mycket en gotisk skräckroman som en klassisk pusseldeckare. Historien bygger på en verklig händelse från 1900 när tre fyrvaktare också försvann spårlöst från en fyr utanför Yttre Hebriderna.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår