Nyhet Smarta hem

HomeKit Secure Video kan göra videohanteringen smartare

Stödet för kameror och videoövervakningsfunktioner inom smarta hem är ofta begränsat till märkesspecifika lösningar.

Stödet för kameror och videoövervakningsfunktioner inom smarta hem är ofta begränsat till märkesspecifika lösningar eftersom få smart hem-lösningar är anpassade för att agera videoservrar.

På senare år har allt fler videolösningar dykt upp med HomeKit-stöd, men även Apples HomeKit bygger på att enklare enheter som iPods och Apple TV kan användas som hubbar i det smarta hemmet så funktionerna blir starkt begränsade. Fast det kan bli ändring på det nu.

HomeKit Secure Video lanserades redan 2019 som en säker videolagringslösning i Apples molnlagringstjänst iCloud, men det är först nu det börjar dyka upp kameror med stöd för tjänsten, som Aqaras nya Camera hub G3. Frågan är dock om tjänsten kommer att slå i någon större omfattning.

För oss som användare är det förstås en fördel att kunna samla och nå video på ett ställe oavsett vilken eller vilka kameror som används. Men många leverantörer av säkerhetskameralösningar tar betalt via månadsavgifter för sina egna molnlagringstjänster, så det är väl inte helt självklart att de frivilligt lämnar över dessa inkomster till Apple.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår