Test

SNABBTEST: HIFIROSE 150B

”Det är svårt att sluta spela när man väl har börjat!”

 

Vi är många som uppskattar och drömmer om nya härliga prylar i anläggningen. Populärt och högst aktuellt är att komplettera Blu-rayspelaren med en vettig lösning för att strömma musik.
Vi kollar in den klart fräckaste maskinen för det ändamålet, och lite till – Hifi Rose 150B!

 

Ibland stöter man på grejer som verkligen boostar entusiasmen och ger ens hobby en riktig nytändning. Ett bra exempel på detta är för undertecknad den tjusiga Hifi Rose 150B, en streamer i toppklass, som förutom hdmi och ARC för dig som vill få god klass på teveljudet, framför allt är fullproppad med det mesta en modern njutare av strömmad musik kan begära.

 

Hifi Rose 150B tar plats i testriggen tillsammans med bland annat Anthem Statement D2v, BMC Audio, McIntosh och högtalare från Swans.

 

Men först måste vi kolla in själva apparaten som begåvats med ett skal fräst av ett massivt block högrent aluminium för bra stabilitet och kylning. Det är ett minst sagt stabilt bygge med den rätta tyngden, och där hela fronten utrustats med en fullbred display.

 

Och gillar du displayer har du kommit helt rätt. Informationsutbudet på skärmen är massivt där den kan visa allt från skivomslag och info om det som spelas, eller video från till exempel en Nas eller valda från Youtube (Rosetube). Eller varför inte köra några tjusiga VU-mästare (finns flera att välja på) eller klock- och väderinfo?

 

Baksidan av apparaten bjuder på en ordentlig uppsättning anslutningar, såväl digitala som analoga.

 

Men det kanske fräckaste av allt är att du kan få upp en illustration av baksidans kontaktpanel och med ett lätt fingertryck välja vilka in- och utgångar du vill växla till. Otroligt smart och överskådligt.

Här hittar du anslutningar för allt från analog till digital kringutrustning och internminnet har en kapacitet på 4 GB men kan byggas ut ytterligare med en SSD-disk som monteras i det lilla locket på apparatens undersida. Kan användas till såväl lagring av dina mediafiler som aktiv buffer för de strömmade signalerna.

Operativsystemet är en moddad version av Android 7.1 och du styr spelaren smidigast via appen Rose Connect. Gillar du att fingra på displayen kan allt även styras därifrån eller så kör du med fjärkontrollen. Alla varianter funkar galant.

 

När du väl kopplat in din Hifi Rose till din bildvisare (stöder Ultra HD 4K-video), ett försteg, direkt till ett slutsteg, eller varför inte till ett par aktiva högtalare, så finns det en hel del att pyssla med för den som vill fördjupa sig ytterligare med olika filter, sampla upp signalerna och så vidare. En minst sagt flexibel leksak för den som vill laborera med olika parametrar och signalvägar. Eller så skiter man i det och kör automatiskt med goda resultat.

 

Det tar inte många sekunder från bytet av anläggningens permanenta spelare, Bluesound Node2, att uppleva ett elegant lyft i ljudkvalitet. Även om Bluesound låter bra är det ytterligare finess på förmedlingen med 150B. Vi får en klart högre detaljnivå, mer följsamt flyt och spänstigare dynamik.

Det låter helt enkelt dyrare med mer finess i såväl detaljarbete som energin i helhet och det är svårt att sluta spela när man väl börjat. Och ju mer man spelar desto mer växer upplevelsen med ytterligare nyanser och nivåer i förmedlingen. Det  är roligt att mata musik, och det utan att 150B försöker charma med extra bas eller andra enkla medel. Det spelar helt enkelt rent, snyggt och elegant.

Priset är högt men kompetensen i en matchande anläggning likaså, och är det en ytterst flexibel streamer i högre klass ända ner på komponentnivå du är intresserad av så ska du absolut försöka få klämma, känna och lyssna på Hifi Rose 150B!

 

 Det finns drösvis med inställningar och finesser, vilka hanteras smidigast via appen Rose Connect.

 

HIFIROSE 150B

Vad:                    Nätverksspelare

DAC/Upplösning:                      ESS Sabre ES9038 Pro, 32/384 kHz

Formatstöd:    Apple AirPlay, DLNA, Roon Ready, Tidal, Qobuz, Spotify Connect, MQA, DSD512, internetradio samt de flesta videoformat.

In-/utgångar:  1 par XLR, 1 par RCA ut; 1 par RCA in; 2 USB 3.0, USB-C, HDMI ARC in, HDMI ut; USB-B, AES/EBU, elektrisk S/PDFI, optisk TosLink in; AES/EBU, I²S (RJ-45 och DVi), elektrisk S/PDIF, optisk TosLink ut

Övrigt:               4 GB internminne (plats för extra SSD-disk), wifi/Bluetooth (usb-dongel)

Mått:                  (BxHxD) 430x31,6x123 mm

Vikt:                   13 kg

Pris:                    ca 48 500 kronor 

Info:                   hifirose.com

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår