Film Intervju

3 filmer som förändrat mitt liv

Jag är ju världens största Charles Bronson-fan, så det måste bli tre av hans filmer.

3 filmer som förändrat mitt liv 

 

Robert Bronzi, skådespelare (Death Kiss, Escape from Death Block 13, The Gardener)

– Jag beundrar skådespelare som Clint Eastwood, Terence Hill, Jason Statham, Steven Seagal och Denzel Washington också. Men jag är ju världens största Charles Bronson-fan, så det måste bli tre av hans filmer. Det är filmer som jag har växt upp med, som berört mig och inspirerat mig till att själv bli skådespelare och ta mig ut i världen.

 

Chato´s Land (1972) 

Bronson spelar halv-apachen Chato som mobbas av en rasistisk sheriff. Efter ett bråk skjuter Chato ihjäl sheriffen i självförsvar och tvingas sen fly från ett hämndlystet uppbåd.

Filmen betyder mycket för mig eftersom den är inspelad där jag själv också jobbat som stuntman, i Almería i Spanien, och i western-staden Fort Bravo-Texas Hollywood.

 

Once Upon a Time in the West (1968) 

Det första Bronson-filmen jag såg som ung och min absoluta favoritfilm, regisserad av Sergio Leone. Den utspelar sig under järnvägsbygget mellan Atlanten och Stilla Havet. Bronson spelar Harmonica som förföljer den psykopatiske revolvermannen Frank (Henry Fonda) som jobbar som ”problemlösare” för det stora järnvägsbolaget.

 

Death Wish – våldets fiende nr 1 (1974) 

Jag är väldigt förtjust i The Mechanic (1972), men om jag måste välja en tredje film blir det den här. Bronson spelar arkitekten Kersey som tar lagen i egna händer och rensar upp i den undre världen, sedan hans hustru mördats och dotter våldtagits och polisen inte lyckats hitta gärningsmännen.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår