Skön läsning

Kaninfaktorn

En härligt skruvad skröna, lika absurd, underfundig och rolig som spännande och känslosam!

Annons:

 

Samtidigt som försäkringsanalytikern Henri blir arbetslös får han veta att hans bror dött och att han ärvt dennes kaotiska nöjespark.
Henris snudd på Aspergers-ordnade tillvaro blir tumultartad när han plötsligt måste stångas mot stojande barnskaror, en brokig skara anställda och torpederna som kommer för att driva in broderns spelskulder.

Som tur är har mardrömmen en ljuspunkt i parkens driftsansvariga Laura. Men de mörka molnen hopar sig snart för Henri. Både parkens och hans egen överlevnad balanserar på en knivspets.
Ändå väljer den tafatte Henri att bejaka äventyret och kärleken, trots att det strider mot hans personlighet och att han inte kan förstå att något som är så ologiskt som förälskelse kan vara så underbart.

Antti Tuomainen är en av Finlands mest hyllade deckarförfattare.

Jag kan förstå varför, även om själva deckarmomentet ofta känns som en bisats. Tuomainens bångstyriga berättande och bisarra persongalleri liknar ingenting annat i genren. Kaninfaktorn är den första delen i en planerad trilogi. Det är en intelligent, välskriven och härligt skruvad skröna, lika absurd, underfundig och rolig som spännande och känslosam.

Snart blir boken serie på Amazon Prime med Steve Carell i huvudrollen.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår