Film Favoriter ur arkivet

Professor Marston and the Wonder Women

Filmtips så här i höstrusket om du missat den!

Harwardprofessorn William Marston (Luke Evans) och hans fru Elizabeth (Rebecka Hall) uppfinner lögndetektorn och inleder en skandalomsusad ”ménage à trois” med en av universitetets elever, Olive (Isabella Heathcote).

De blir utsparkade och flyttar ihop i ett hus. Trion får barn, blir utskällda för sitt polyamorösa leverne och skapar världens första tecknade kvinnliga superhjälte, Wonder Woman – en amazonprinsessa som bor på en ö med bara kvinnor. De smiskar varandra, flyger i ett osynligt plan och slåss mot nazisterna.

Serien slår ned som en bomb i 40-talets konservativa USA där moralpaniken tvingat fram en stenhård statlig censurapparat som går hårt åt populärkulturen och piskar upp en hatstämning mot Marstons kontroversiella skapelse.

Den osannolika storyn i Professor Marston and the Wonder Women (VOD) bygger på verkliga händelser som Angela Robinson ((manus och regi) förvaltar väl. Det är ett udda, välspelat och finstämt relationsdrama med en ångade kemi mellan de tre huvudpersonerna, även om det stundtals blir lite för välpolerat med alla klyschiga nakenscener i dimmigt motljus.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår