Spelrecension

EVIL DEAD THE GAME

”Gillar du blod, monster och samarbete online är detta definitivt något för dig.”

 

 

Åttiotalsskräckisen Evil Dead äntrar tv-spelsscenen för att tvinga dig att fightas mot dels din egen rädsla men också demoner och mängder med slafsigt odöda.

Upplägget är detsamma som i andra liknande asymmetriska onlinespel såsom Dead By Daylight och Friday the 13th. Du kan spela som antingen demon eller överleverare. Överlevarna är såklart fler till antalet än demonerna men också svagare och mer utsatta.

På stora banor ska överlevarna tillsammans utföra olika uppdrag, ständigt jagade av datorstyrda fiender och stundtals övervakad och attackerad av en spelarstyrd demon som lurar och sätter skräck i den mänskliga överlevnadsgruppen, vars mål är att plocka ut dessa en efter en.

Ett annat spelläge låter er i stället samarbeta mot en AI-demon. Det går också välja att spela solo med AI-vänner mot en AI-demon. Sist men inte minst går det satt sätta upp och spela en privatmatch med bara kompisar.

Utöver delmålen som ska lösas ska vågor av fiender dödas och till vår hjälp finns närstridsvapen, som bjuder på härligt blodiga finishers med motorsågar, köttyxor med mera. Vi har också en drös med skjutvapen till förfogande tillsammans med uppgraderingssystem och ett karaktärslevelsystem.

 

 

Ett kul spelmoment är också att din nivå av rädsla gör dig olika utsatt i spelet. Om din karaktärs rädsla når en kritisk nivå så blir du synlig för demonen och således också ett mycket enklare byte. För att kontra detta behöver du hålla ihop med dina lagkamrater och vid behov söka dig till ljusare delar av kartan.

Det kan också lösas genom att tända lampor med tändstickor på olika sällen på kartan. Dessa kan fienden emellertid förstöra så det gäller att vara alert. För att förflytta dig snabbare kan du och dina lagkamrater hoppa in i en bil. Mycket välkommet då det i liknande spel ibland kan kännas som att banorna är lite väl stora och man måste springa till fots lite väl mycket.

Vi får sammanfattningsvis alltså mycket innehåll i en snygg visuell inramning och en del originalskådisar som bidrar med röster, och även om det inte är några slående prestationer så känns spelet genomgående välgjort och kvalitativt.

Gillar du blod, monster och samarbete online är detta definitivt något för dig.

 

EVIL DEAD THE GAME

Genre: Asymmetrisk multiplayer-skräck

Utvecklare: Saber Interactive
PEGI: 18
Testat på: Playstation 5 (Finns även till Xbox Series X)

 

Spelglädje 7/10
Grafik 7/10
Ljud 8/10
Online 8/10

Totalt 7/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår