Spelrecension

CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2

Ifall du missade - Call of Duty är en riktig fullträff rakt igenom och klockrent att ösa på med i en fet hemmabio!

Annons:

 

Få FPS-spel kan höja pulsen som Call of Duty. Vare sig det är online i klassiska multiplayermatcher, i det enorma Battle Royale-läget eller i de oftast rätt korta men otroligt välgjorda singelplayerkampanjerna, så finns det något för de flesta att njuta av.

Första timman efter att jag startat kampanjen har jag hunnit styra en missil i mellanösterns bergsdalar, stormat terroristbebodda byggnader och åkt helikopter genom diverse heta zoner.

 

 

Jag har genomfört en snatch and grab-operation på gatorna i Amsterdam och i skydd av mörkret smugit mig in i Mexiko för att jaga kartellmedlemmar. Huvudfokus står dock på en grupp iranska terrorister som har lagt vantarna på amerikanska ballistiska missiler och detta kan såklart inte järngänget Captain Price, Soap, Ghost och Gaz tillåta.

I löjligt snygg, tekniskt briljant grafik och otroligt underhållande spelscener tas vi världen över och får skjuta, smyga och göra mängder med annat i vår jakt på terrorister. Det är verkligen aldrig tråkigt, aldrig dåligt och jag har aldrig känt mig mer som en elitsoldat än nu, och detta är bara kampanjen!

Den vanliga multiplayern är vad den är, hetsig och förvisso tekniskt fulländad men dock inte riktigt min kopp te. Warzone 2.0 däremot är högst välkommet med en helt ny, enorm bana, nytt upplägg och gigantiska matcher. Man har låtit göra det betydligt svårare att få sin egna specialbyggda uppsättning med vapen och gadget och får istället lita ännu mer på looten man finner på vägen.

Att också göra om en cirkel med dödlig gas som ständigt minskar till istället tre stycken som i slutskedet sakta kryper ihop och tvingar alla levande spelare att fullständigt braka samman, är smått briljant.

 

 

Om Battle Royale-läget känns lite motigt för stunden är det bara att hoppa in i det nya läget DMZ. Spelläget som närmast kan jämföras med Ubisofts The Division. Teama upp med ett par kompisar och ta er an utmanande datorstyrda fiender när ni utför uppdrag, lootar och rensar hus på terrorister.

Slappna dock inte av för mycket, för i varje match finns även andra mänskliga motståndare som bara väntar på att få ta er loot, era pengar och er XP. Vem behöver zombieläget när det finns DMZ?

Call of Duty har nu några månader på nacken men är fortfarande en riktig fullträff rakt igenom, och utmärkt att njuta av i en riktig anläggning.
Bättre än så här blir det nästan inte i fråga om FPS-spel.
Det har det allra mesta man kan önska sig för variation och lagspel och definitivt något för alla smaker.

 

 

MÅNADENS FPS-FEST
CALL OF DUTY MODERN WARFARE 2

 

Genre: FPS
Utvecklare: Infinity Ward
PEGI: 18
Testat på: Xbox Series X (finns även till Playstation4 och 5)

 

Spelglädje 9/10
Grafik 9/10
Ljud 9/10
Online 10/10

Totalt 9/10

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår