Spelrecension

ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON

From Software drar på sig robotkläderna och levererar ett av årets mest underhållande spel.

Annons:

 

”Det senaste Armored Core är en fröjd att spela på alla sätt och vis” 

 

From Software drar på sig robotkläderna och levererar ett av årets mest underhållande spel. Kanske beror det på att jag delvis älskar From Softwares spelmekanik, grafik, design och ja, ALLT.
Sen hjälper det också säkert att jag är en riktig sucker för mech-robotspel. Kombinera dessa två så kan ni säkert räkna ut hur fantastiskt bra jag tycker denna robotfest är.

Jag vill även tro att också ur ett helt objektivt perspektiv så är det senaste Armored Core-spelet fruktansvärt underhållande. Tredjeperson, stora banor, tunga mechs som också kan flyga kortare sträckor med mängder med utbytbara delar som alla går att designa om efter eget tycke och smak.

Lägg därtill också ett riktigt utmanande gameplay signerat From Software så förstår du vad du har att bita i. Svårighetsgraden kommer aldrig i närheten av studions övriga spel som Elden Ring, Dark Souls eller Bloodborne, detta är verkligen inte ett spel du bara kan kasta dig in i varje fight.
Du måste planera anfallen, hushålla med reparations-kiten och inte slösa med ammunitionen. Missiler kan ta slut och energin som går åt till att göra närstridsattacker, boostade rörelser eller högre hopp kan också ta slut när du minst önskar det.

Spelets story kretsar kring det värdefulla ämnet Coral som hittats på en av planeterna, Rubicon, i utkanten av den nyupptäckta delen av galaxen. Mycket är okänt kring ämnet men att det är en sällsynt och viktig energikälla står helt klart. När vi axlar rollen som legosoldat måste vi först komma över ett nytt ID och det dröjer inte länge förrän vår nyfunna radiosignatur blir ”Raven”.

Efter att ha blivit tokspöad en handfull gånger av den allra första bossen står det klart att jag måste finslipa min stridsteknik en hel del. Jag tar värvning i armén för att börja tjäna deg och uppgradera min mech.

Nya vapen och sköldar är dyra så jag tar alla uppdrag kan jag komma över, vare sig det är att utrota en hel fiende-squad eller rasera en fiendebas luftförsvarssystem. Vad jag än gör så lämnar jag eld och förödelse dit jag går och krediterna ramlar in.

Det senaste Armored Core är en fröjd att spela på alla sätt och vis, det har en djup spelmekanik och en härlig design på både banor och mechs och äventyret är härligt spännande och actionfyllt. Ett toppenspel helt enkelt som dessutom går att spela online om så önskas.

 

MÅNADENS STORBILDSACTION

ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON

Genre: Action
Utvecklare: From Software
PEGI: 12
Testat på: Xbox Series X (Finns även till Playstation 5)

 

Spelglädje 9/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online 7/10

Totalt 9/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår