Smarta hem

Dags för Matter-prylar med Thread?

Matter är framtidens förenande standard för smarta hem som gör att alla olika typer av enheter ska kunna prata med varandra oberoende av märke och modell.

Annons:

 

Matter är framtidens förenande standard för smarta hem som gör att alla olika typer av enheter ska kunna prata med varandra oberoende av märke och modell. Och nu börjar framtiden så sakteliga bli nutid.
Allt fler smarta hem-prylar lovar nu stöd för Matter, men vad innebär det egentligen?

Matter är det övergripande lagret som kan använda och låter olika enheter prata med varandra. Matter kan använda flera olika protokoll som Thread, WiFi och Ethernet, och med Matter-stöd i smarta hem-system kan även Z-Wave- och Zigbee-prylar omfattas indirekt.

Thread är dock det huvudsakliga protokollet som till viss del bygger på Z-Wave och Zigbee och tillför en mängd olika fördelar. Så du som överväger nya smarta hem-prylar gör klokt i att leta efter sådana som är förberedda för, eller klarar Thread.

M.nu har redan fått ihop ett gäng Matter-kompatibla prylar och beskriver såväl Matter som Thread mer ingående på blog.m.nu.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår