Kontakten Favoriter ur arkivet

Hur får jag bort ”dokumentär”-känslan från filmen?

En återkommande fråga som fortfarande är minst sagt aktuell!

Annons:

Hej Hemmabio!

En snabb fråga: Kanonnöjd med min LG 60UJ750 efter att ha kört LG:s 42-tums plasma i nästan tio år. Men det är en sak som stör mig när jag tittar på film: det ser ut som en dokumentär eller TV-såpa när jag tittar på film. Fast också ryckigt och som det går för fort. Jättemärkligt! Hur blir jag av med det?

Tack! Marianne

 

Hej Marianne!

Svaret är den så kallade bildinterpoleringen där TV:n beräknar fram nya bildrutor för att det ska ”flyta bättre”. Detta ger effekten du beskriver då ingen TV kan hitta på bild som inte fanns där från början utan att det blir fel och märkligt. Reglaget heter ”TruMotion” och det kan stängas av helt. Reglaget som heter ”Biosalong” ska också vara på, särskilt ifall du tittar på film på Blu-ray.

Skulle bilden istället upplevas som ryckigare (låt ögonen vänja sig först vid förändringen) kan du ställa Trumotion på Personlig och välja De-judder: 1 eller 2. Detta ger lite mjukare flyt men utan alla felen i bilden eller den överdrivna känslan av dokumentärfilm.

Lycka till, Thomas Ytterberg

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår