Spelrecension

Vi recenserar Deathloop

"En perfekt blandning av pussel och action, konsolexklusivt för Playstation 5."

Annons:

Ok, så mitt namn är Colt och jag har tydligen fastnat i en dödlig loop. Hej Colt!

 

Arkane Studios, kanske mer kända som ”den där fantastiska studion som skapat Dishonored-serien” är tillbaka med ett smått fantastiskt äventyrsspel i förstaperson. En perfekt blandning av pussel och action, konsolexklusivt för Playstation 5.

Det är designmässigt så härligt att det vattnas i munnen med den där härliga Arkane-estetiken i allt från världen vi befinner oss i till menyer och kontroll.

 

Allt andas kvalitet från start, och med röstskådespelare som faktiskt känns levande och inte bara blint läser från manus.


Storyn som förtäljer berättelsen om Colt och Julianna som fastnat i en loop som inte på något sätt tycks gå att bryta, bjuder på allt från teknologiska och ganska kluriga pussel samt möjligheten att i sann Arkane-anda ta dig an ditt uppdrag på ditt personliga sätt. Guns blazing eller ett mer stealthdoftande tillvägagångssätt. Spelaren bestämmer helt själv.

 

 

Rejält mycket menyläsande och mängder med häftiga förmågor och uppgraderbara vapen att leka med finns det också. Det är utmanande och kräver mycket tankeverksamhet av spelaren att lära sig spelets alla regler och förhållningssätt till vad som händer när du dör och måste börja om den aktuella loopen.

Centralt i spelet visar sig snart vara att lyckats utföra ett antal moment i rätt ordning, i rätt tid på dygnet i spelet och utan att dö för att slutligen bryta loopen och bli fri. Oftast håller spelet dig lagom mycket i handen, ibland släpper det taget helt och du måste verkligen testa dig fram för att ta dig vidare, ett mycket välkommet och annorlunda inslag i dagens spel som allt som oftast leder dig varje lite millimeter för att du inte ska tappa intresset.

 

 

Min negativa kritik ligger främst i att man lite slarvar med berättandet och det kräver väldigt mycket av spelaren själv att söka upp och hitta små klimpar av storyberättande runt om på banorna. Rent spelmässigt är det dock supermysigt och underhållande rakt igenom.

 

DEATHLOOP

Genre: Äventyr

Utvecklare: Arkane Studios
PEGI: 12
Testat på: Playstation 5

 

Spelglädje: 9/10
Grafik: 8/10
Ljud: 9/10
Online: Yes

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår