Spelrecension

ALAN WAKE REMASTERED

”Ett kärt återseende att åter få besöka Bright Falls och Alans värsta mardrömmar.”

Annons:

Månadens remaster

Efter att ha kört på en liftare som plötsligt dykt upp i en biltunnel en dimmig natt på väg till ett mystiskt fyrtorn, går det snart upp för författaren Alan Wake att han nu upplever och är fånge i sin egen berättelse.

Mörkret är hans värsta fiende, för där manifesterar sig diverse otäckheter. Till vår hjälp har vi en ficklampa, en pistol och de få övriga ljuskällor som erbjuds av gatlyktor och så vidare. Genom att lysa på vålnaderna som lurar i skuggorna kan vi bryta deras mörka sköldar och sen skjuta ihjäl dem, eller fly från dessa i full kareta.

Alan Wake var ett riktigt bra och spännande spel när det kom för över elva år sedan och det är det fortfarande än idag. Med tweakad grafik i form av 4K och 60fps och implementerad haptisk feeback i PS5-kontrollen, är det ett kärt återseende att åter få besöka Bright Falls och Alans värsta mardrömmar.

Med utökade mellansekvenser och samma intensiva och spännande action varvat med stressig hoppa-till-skräck kan jag stå ut med det ganska uselt mixade ljudet, framför allt i mellansekvenserna, och den lite småstyltiga kontrollen äventyret igenom.

Stämningen är på topp (läs mystisk och blytung) genom hela spelet och de runt tio timmarna det tar att klara ut är för det allra mesta väldigt angenäma, särskilt för oss som gillar storydrivna spel med en massa mystik. Ett klockrent köp i vintermörkret.

ALAN WAKE REMASTERED

Genre: Skräck

Utvecklare: Remedy
PEGI: 18
Testat på: Playstation 5 (Finns även till PS4, Xbox Series X/S)

 

Spelglädje 8/10
Grafik 7/10
Ljud 6/10
Online nej

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår