Spelrecension

LIFE IS STRANGE TRUE COLORS

Life is Strange True Colors är det femte spelet i serien och det första att inte släppas i episoder med alldeles för långa mellanrum.

Annons:

 

 

Alex Chen anländer till den lilla gruvstaden efter åtta år på fosterhem. Hennes storebror Gabe väntar och möter upp henne och efter en något travande inledning visar han Alex runt i den lilla staden.

Vi får träffa invånarna och dras snart in i lite småstadsintriger och inom kort går det upp för mig som spelare att Alex har en unik förmåga. Hon kan nämligen läsa av och se andra människors sinnesstämning, något hon kan använda med eller emot sina medmänniskor för att antingen hjälpa eller manipulera fram information.

Snart har vi hunnit få ett jobb på den lokala puben, hamnat i slagsmål och kommit brodern Gabe nära igen. Vi får vackra vyer, långsamt berättande och ett stort, väldigt lugn över hela äventyret. I alla fall fram tills det att Gabes bonusbarn Ethan försvinner och en fruktansvärd olycka förändrar allt.

 

 

Life is Strange True Colors är det femte spelet i serien och det första att inte släppas i episoder med alldeles för långa mellanrum, något jag uppskattar väldigt mycket. Det är väldigt långsamt berättat och inte mycket action. Exempelvis spenderas ett par timmar till att muntra upp en yngre karaktär som haft det kämpigt genom att iscensätta ett massivt, magiskt rollspelsäventyr i hela staden.

Det har dock överlag en spänning och en nerv under den lugna ytan. Ett långsamt drama som snart utvecklas till ett mer intensivt sådant där vissa beslut vi tvingas ta i spelet avgör livsöden.

Det är tveklöst hundra procent fokus på berättande snarare än spelbarhet som utvecklaren Deck Nine fokuserat på, oftast på ett bra sätt men stundtals i lite väl lugnt tempo. Överlag är Life is Strange True Colors trots allt ett trivsamt och spännande äventyr som både ser bra ut och låter bra. Det är kanske inte för alla spelare på grund av bristen på faktiska spelmoment, men gillar man en bra story är det en väldigt gemytlig upplevelse rakt igenom. 

 

LIFE IS STRANGE TRUE COLORS

Genre: Äventyr

Utvecklare: Deck Nine
PEGI: 12
Testat på: Xbox Series X (Finns även till Xbox One, PS4, PS5 och Nintendo Switch)

 

Spelglädje 7/10
Grafik 7/10
Ljud 7/10
Online nej

Totalt 7/10

 

 


Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår