spel Hemmabio #3 2020

CONCRETE GENIE

Tonårskillen Ash tillvaro i den gråa fiskebyn Denska ser inte jätteljus ut för tillfället.

Annons:

 

Byn som en gång var en sprudlande kuststad drabbades av ett oljespill som förstörde fiskenäringen och ödelade framtidsutsikterna för alla invånare.

Han tar sin tillflykt i sitt ritblock där färgglada fantasifigurer möter hans konstnärliga uttryck i den dystra tillvaron. En dag drar byns bråkstakar runt och får syn på Ash, tar hans block och river ut alla sidor med hans teckningar och kastar dessa rakt ut i vinden som snabbt skingrar dessa över hela byn.

De knuffar sedan in Ash på ett tåg som tar honom upp till ett fyrtorn i bergen som omsluter Denska. Där märker han snart att hans senaste påhittade figur Luna har fått magiskt liv och ger honom en jättepensel, med vilken han kan måla på väggar, tak, ja allt runtomkring honom.

Det är nu dags att ta oss tillbaka till byn och färglägga alla dystra väggar och plank, och skapa lite färgrik glädje istället, samtidigt som vi letar efter sidorna från vårt ritblock och undviker plågoandarna på vägen.

Under äventyrets gång bjuds vi på lite plattformshoppande och pussellösande blandat med massvis med färg och mönster – simpelt och underhållande. Concrete Genie är verkligen en trevlig överraskning. Det liksom bara dök upp och förgyllde denna gråa vinter.

Med sin härligt fantasifulla och originella design, simpla kontroll, härliga musik och speciella koncept är det svårt att inte älska Pixelopus skapelse som är full av både känsla, positiv budskap och spelglädje. Dessutom får vi med två stycken VR-lägen att komplettera huvudäventyret med. Ett uppdragsbaserat och ett där vi får utlopp för vår kreativa sida helt gränslöst. För mig var det rejält mysigt att få sätta färg på Denskas förorenade och mörka värld från början till slut. Annorlunda, uppfriskande och välbehövligt!

 

CONCRETE GENIE

Genre: Tredjepersons målaräventyr
Utvecklare: Pixelopus
PEGI: 3
Testat på: PS4 Pro (med VR-stöd)

 

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online nej

Totalt 8/10

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår