Spelrecension

MÅNADENS GALENSKAP

Känner du att du ända sedan du såg Hajen på bio eller TV blev lite nyfiken och överraskande sugen på att leva som en haj?

Annons:

 

Gillar du doften av blod? Är du den lite mer primala i bekantskapskretsen som kanske tar första doppen i februari? Om svaret är ja på alla ovanstående frågor så är spelet Maneater för dig! Eller om du bara vill spela något helt galet några timmar. Det funkar också.

Jag får nog ändå sålla mig till den senare av dessa två nyss nämnda människotyper. Jag gillade förvisso Hajen som film, men har kanske gått vidare i livet sedan dess. När Killing Floor-skaparna Tripwire bestämde sig för att göra en hajsimulator är det emellertid löjligt svårt att låta bli att spela det.

Maneater är precis vad du på förhand kan tänka dig, fast ändå inte. Jag trodde inte att man kunde få in ens ett uns av story i ett spel av den här typen, men jo. Ingen bra story, men en story. Det som följer sen är ett slafsigt kaos av flytande kroppsdelar, aggressiva fiskar, djupa undervattengrottor och massvis, massvis med övervåld under vattenytan, och över den.

Vi iklär oss rollen som en damhaj med några enkla uppdrag – att evolvera, överleva och i förlängningen ta kål på fiskaren som ärrade oss för livet och dödade mamma haj. Genom att utforska havets alla vrår, käka massvis med fisk och välta ännu fler båtar med folk i och snabbt käka upp dessa, kan vi utveckla hårdare skinn, snabbare rörelser och ännu bättre sonar.

Maneater är, trots sin galenhet ganska underhållande i sin totala brist på seriositet. Man kan käka upp allt från familjer på badsemester vid stranden tillika haj-jägare i träskmarkerna, och allt däremellan. Jägarna är lite svårare att ta kål på då måste vi använda hela registret av fensvingande, plaskande, hoppande och tuggande. Intet ont simmande privatpersoner är desto enklare. Mest bara nafs, nafs, sen är det klart.

Hur som helst är detta ett galet spel, rätt kul, inte jättesnyggt men otroligt underhållande för stunden. Inte visste jag att jag skulle vilja spendera timme ut och timme in under vattenyten, tillsammans med småfisk, blodsmak i munnen och en ihållande känsla av lock för öronen.

 

Genre: Hajsimulator
Utvecklare: Tripwire Interactive
PEGI: 18
Testat på: PS4 Pro (finns även till Xbox One)

 

Spelglädje 7/10
Grafik 6/10
Ljud 6/10
Online nej

Totalt 7/10

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår