Spelrecension Hemmabio #3 2021

IMMORTALS FENYX RISING

Månadens äventyrsspel!

Annons:

 

Vi hamnar bland grekiska gudar och färgrika öar efter att ha kastats rakt in i ett massivt äventyr med öppen värld. Första fem minuterna känns det emellertid som ett gammalt klassiskt, massklonat Ubisoft-dussinlir, men minut sex och framåt visar detta sig vara något betydligt mer spännande än så.

När jag startar ett Ubisoft-spel, som i tutorialen tvingar mig att klättra upp för ett stort berg eller en annan hög punkt för att låsa upp fler delar av kartan, vill hela min kropp handla instinktivt och bara kasta sig fram mot konsolen och stänga av spelet. Alternativt bara själsligt självdö. Så trött är jag på Ubisofts identiska spelserier de gett oss de senaste åren.

Det märks dock tydligt att man har tagit till sig av denna kritik då den kommit från alla håll och kanter senaste tiden. Med Assassins Creed Valhalla gjorde de som bekant allt rätt och dessförinnan med Watch Dogs Legion så kanske det inte var en fullträff direkt, men åtminstone inte exakt samma spel som tidigare femton spelsläpp.

Med Immortals Fenyx Rising överraskas jag totalt av att det nästan inte alls känns som ett Ubisoft-spel. Assassins Creed-liret innan Valhalla må förvisso utspelat sig i grekiska övärlden men Immortals är mycket mer lekfullt, fantasifullt och annorlunda för att vara en ren Assassins Creed-klon.

Vi kastas som sagt rakt in i en diskussion mellan kusinerna Zeus och Prometheus som ligger i en rejäl fejd sedan åratal tillbaka. Zeus behöver emellertid hjälp med att besegra den elaka Typhon.

Prometheus går med på detta med vissa förbehåll, bland annat ska han få berätta en särskild historia om Fenyx, en karaktär vi snart får skapa efter eget tycke och axla rollen som. Detta blir huvudpersonen i sagan som Prometheus berättar och den utspelar sig i tredjeperson i en härlig värld med stora nivåskillnader, mycket humor, pussel som ska lösas och fiender som ska besegras.

Ett riktigt härlig äventyrsspel rakt igenom som balanserar väl mellan smyga, tänka och slåss-ration. Grafiskt och designmässigt kunde det kanske vara lite mer spännande men det duger helt klart och tillsammans med hur lättillgängligt, lättstyrt och roligt det är att spela, så faller det med stor sannolikhet de allra flesta hemmabionördarna med spelkonsoler i smaken.

 

IMMORTALS FENYX RISING 

Genre: Äventyr

Utvecklare: Ubisoft
PEGI:12
Testat på: Xbox Series X (Finns även till Nintendo Switch, PS4, Xbox One X)

 

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online nej

Totalt 8/10

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår