Spelrecension Hemmabio #6 2021

RETURNAL

”Returnal är kort och gott en härlig resa för samtliga sinnen att spela och med en utmanande och udda spelvärld.”

Annons:

 

Mina finska husgudar är tillbaka! Jag håller Housemarque väldigt högt när det kommer till skjutglada actionspel. Efter att ha bevisat sig med spel som Dead Nation, Resogun, Alienation, Nex Machina och Matterfall så finns det få utvecklare jag har så stort förtroende för att de ska ge mig en solid digital adrenalinkick som våra grannar i Finland alltid gör.

Med Returnal tar man sig an en form av Groundhog Day som möter Resogun. Huvudpersonen Selene vaknar nämligen upp efter att hennes rymdfarkost har kraschlandat på en okänd planet.

 

 

När hon efter en kort stund upptäcker en död kropp på marken som visar sig vara hon själv börjar hon ana ugglor i mossen. Hon hittar sitt tjänstevapen och ljudloggar skapade av henne själv.

Djurriket på planeten är allt annat än vänligt sinnade och när vi blir attackerade och dör första gången så vaknar vi snabbt upp igen vid vårt kraschade skepp. Det går dock snart att se att planeten har förändrats lite. Även vissa av förmågorna vi låst upp är borta, andra finns kvar.

Det finns således två spelsystem att hålla koll på, dels de tillfälliga uppgraderingarna som gör att du kan skjuta snabbare och kraftigare, men som nollställs vid varje dödsfall. Samt de mer permanenta uppgraderingarna som göra att du kan ta dig vidare, låsa upp teleporteringspunkter, slå sönder laserbarriärer och mycket annat.

 

 

Fokus ligger dock, precis som i studions tidigare spel, på adrenalinframkallande skjutaraction. Många fiender, mängder med skott och rörelsemönster att hålla koll på och att aldrig släppa avtryckaren. Lite som ett shoot em up-spel men i tredjeperson helt enkelt och med mäktiga bossfighter.

Designen är urläcker, precis som grafiken. Det är otroligt roligt och det tappar aldrig i bilduppdatering eller skärpa. Returnal är kort och gott en härlig resa för samtliga sinnen att spela och med en utmanande och udda spelvärld som förändras men upprepas på samma gång är det verkligen något att sätta tänderna i för gemene gamer.

 

RETURNAL

Genre: Action-shooter i tredjeperson

Utvecklare: Housemarque
PEGI:18
Testat på: PS5

 

Spelglädje 9/10
Grafik 9/10
Ljud 8/10
Online nej

Totalt 9/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår