Spelrecension Hemmabio #6 2021

IT TAKES TWO

”Stundtals överraskande hög svårighetsgrad”

 

Giganten EA med studion Hazelight och Josef Fares fortsätter att tvinga på oss kooperativt spelande till varje pris med It takes two. För första gången hittills måste jag dock säga att man lyckas göra det genuint roligt, till skillnad från studions förra spel A way out som var så omåttligt tråkigt att jag och min medspelare med nöd och näppe orkade oss igenom de fem-sex timmarna det tog oss från start till slut.

It takes two tar avstamp i ett äktenskap i kris där mamma och pappa beslutat sig för att skiljas och vid middagsbordet precis är i full färd med att kläcka denna sorgliga nyhet för deras enda barn Rose.

Rose lämnar matbordet och snart händer saker som får föräldrarna Cody och May att vakna upp som pyttesmå tygdockor i en väldigt stor värld. Tillsammans måste de nu lära sig att samarbeta igen på flera plan för att ta sig igenom denna kris.

Storyn och andemeningen i spelet är både uppenbar, självklar och förutsägbar. Gameplayet däremot är allt annat än förutsägbart, för vi bjuds på härligt fantasirika banor, finurliga pussel att lösa och härligt plattformshoppande med stundtals överraskande hög svårighetsgrad.

Att tajma allt rätt tillsammans med din medspelare och samtidigt glädjas åt framstegen eller gäckas av motgångarna är både underhållande och utmanande. Jag spelade huvudsakligen A Way out med en van tv-spelande kompis över nätet.

Jag tänkte därför testa It Takes Two tillsammans med inte lika vana spelare, därför fick delar av familjen infinna sig i samma soffa i hemmabiorummet illa kvickt med en handkontroll i hand.

Sambon klarade det ganska galant och min sexåriga dotter både älskade världen som Hazelight byggt upp och klarade med viss hjälp och uppmaningar även spelets varierade utmaningar.

På det stora hela blir It Takes Two således en högst gemytlig spelupplevelse trots ganska floskeltät story, för tempot är bra, kontrollen likaså och designen stundtals fantastisk.

Det är helt enkelt ganska svårslaget att som far och avkomma få skratta, skrika och jubla ihop framför digital underhållning som inte är film från Pixar. Dessutom i samma soffa, och åt något som inte består av vare sig italienska rörmokare, rosa enhörningar eller Doctor Mcstuffins-karaktärer.


IT TAKES TWO

Genre: Plattformsäventyr för två spelare

Utvecklare: Hazelight
PEGI:12
Testat på: Xbox Series X (Finns även till PS4 och Xbox Series X och Xbox One)

 

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online 8/10

 

Totalt 8/10

GODARD MON AMOUR 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår