spel Hemmabio #1-2 2019

BATTLEFIELD V

Efter att ha utforskat första världskrigets hemskheter i fjolårets Battlefield är vi tillbaka igen på fyrtiotalet bland skrikande, sauerkrautälskande nazister och Andra världskriget står redo att avhandlas ännu en gång i ett FPS.

Har Dice tänkt rätt att ännu inte återgå till modern krigsföring som i Battlefield 4? Spontant känner jag att ett rungande JA är på sin plats. Även om jag saknar rödpunktsikten, ljuddämpare och drönare så är det verkligen något speciellt och extra fängslande med atmosfären som vi får uppleva i Battlefield V:s krigsföring.

Att Dice är i absolut toppklass när det gäller att ljudsätta sina spel är väl vid det här laget allmänt känt, så även här i Battlefield V får vi såklart förstklassigt ljud rakt igenom som gör vilken kompetent hemmabiouppsättning som helst rättvisa. Allt från musik till röster och framförallt kulsprutor, explosioner och ond, bråd död låter tungt intensivt och bygger upp en känsla av att vara mitt i skiten.

Att få oväntad kulspruteeld mot sig när man fastnar i ett bakhåll på väg mot uppdragsmålet, när motståndarlaget är tillbakatryckt och man har segervittring för en sekund, är rakt igenom skräckinjagande och vänder matchen på ett kick. Särskilt som man ser att man håller på att bli flankerad snett ovanifrån till höger och snart upptäcker att en granat är på väg rakt ner i knäna på vår squad, där vi ligger tillbakapressade i en improviserad skyttegrav.

Teamspel är det största fokuset i Battlefield V och alla klassiska spellägen i serien finns här, bland annat Rush, Conquest och Team Deathmatch. Under våren hakar man också på Battle Royale-flugan och ger sin version av detta fenomen som tråkigt nog inte som finns med från start.

Vidare har vi också War Stories som bjuder på ett mer berättande singelplayerläge som är otroligt stämningsfullt och en bra variation att alternera det omfattande onlineläget med.

Grafiskt ser det mesta smått fantastiskt ut och till själva gameplayet sticker vapenhanteringen ut, som har en härlig tyngd i sig och detaljerade skillnader mellan de olika puffrorna. I Battlefield 6 vill jag nog vara tillbaka i modern tid, men än så länge känns Battlefields femma tillräckligt fräscht och underhållande.

Så maxa hemmabion och spela skiten av alla motståndare till fantastiskt ljud och suverän grafik rakt igenom i detta underhållande FPS-röj.

 


 

BATTLEFIELD V

 

Genre: FPS
Utvecklare: DICE
PEGI: 18
Testat på: PS4 Pro

 

Spelglädje 8/10
Grafik 9/10
Ljud 10/10
Online 8/10

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår