spel Spelrecension Hemmabio #4 2019

TRIALS RISING

Enda gången någonsin jag kört ett motordrivet fordon på två hjul var en hyrvespa i Grekland för femton år sen som jag kvaddade efter ungefär tio meter.

Genre: Arkadracing
Utvecklare: Ubisoft Red Lynx
PEGI: 12
Testat på: PS4 Pro (Finns även till Xbox One)

 

Spelglädje 9/10
Grafik 7/10
Ljud 7/10
Online 8/10

Totalt 8/10

 


 

 

Tur då att Ubisoft och Red Lynx ger mig en andra chans i Trials Rising. Jag har spelat samtliga tidigare Trials spel till fördärv. Jag har också involverat resten av familjen i denna bensinluktande eskapad mot ännu bättre tider och ännu fler guldmedaljer, i en av de galnaste spelserier jag vet.

Trials är hysteriskt intensiv rocknroll-racing i sin renaste form. Det är dudebros som ropar och busvisslar samtidigt som tunnor med bensin exploderar och banorna transformeras allt eftersom vi tar oss framåt. När man inte trodde att det kunde bli galnare än vad det varit i de tidigare spelen kommer här Rising och pumpar upp tempot och interaktiviteten ännu ett snäpp.

Det är löjligt underhållande att köra motorcykel med superdämpare och galen acceleration på banor som exempelvis en stuntinspelningsplats i Hollywood, en medeltidsfestival där pilar viner kring dig samtidigt som spjut nästan punkterar din ena lunga. Eller varför inte landa på en rivningskula som slungas din väg när du passerar genom ett rivningshus i hundra knyck? Hoppa mellan containrar som ramlar ut från ett flygplan på tio tusen meters höjd eller på ett körande godståg?

Trials Rising är galnare och roligare än vad Trials-serien någonsin varit. Musiken är som hämtad från spel som Crazy Taxi (gammal referens, jag vet) och valfritt Tony Hawk Pro Skater eller SSX-spel. Tempo, attityd och fruktansvärt kul. Med en ständigt stigande svrighetsgrad och kompisar som klår dina tider så går det liksom inte att lägga ner handkontrollen.

Jag nöter tider till fördärv och kommer snart på mig själv med att simultansurfa på hemsidor som säljer motorcross-bågar när min sambo till slut sliter handkontrollen ur mina snudd på krampaktigt stela händer. Nu får det vara nog tydligen, det har gått för långt. Bara en gång till!

När du ligger etta på topplistorna går det sen att krossa mänskligt motstånd online och alla skill games där vi bland annat ska skicka våra mc-förare över femhundra meter genom att studsa honom på exploderande tunnor. Nej, nu får det verkligen vara nog… för idag. Det här är galet.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår