Spelrecension Hemmabio #9 2019

BLOOD & TRUTH

Man muckar inte ostraffat med brittiska familjen Marks, särskilt inte med Ryan Marks, som vi genom att starta PS4:an, hemmabiosystemet och dra på oss våra PSVR-glasögon, axlar rollen som.

När pappa Marks dör och en rivaliserande familj försöker utnyttja detta genom att ta över familjeverksamheten surnar såklart du, brorsan, syrran och morsan ihop rejält och planerar en kraftfull motaktion. I egenskap av före detta Delta-soldat tar vi täten när familjen ska skjuta sig fram till ärkerivalen Tony och hans gäng, för att till sist sätta stopp för hans opportunistiska idéer.

Sony London tar med Blood & Truth i mina ögon VR-shootern ett stort steg framåt i utvecklingen, för här känns ingenting halvfärdigt och mellanmjölk. Blood & Truth känns, trots den ganska löjliga titeln, som ett äkta AAA-spel när det kommer till VR – fullt med intressanta, välfungerande spelmoment, och utöver själva skjutandet med allehanda vapen och granater så bjuds vi även på vapenmodifiering, sprängmedelsaptering, låsdyrkning och ett supercoolt slowmotionläge som går att trycka igång titt som tätt.

Grafiken är som vanligt begränsad till VR-glasögonens snåla 720p, så några högupplösta och detaljerade grafiska upplevelser kan vi i vanlig ordning glömma, men animationer och inom gränserna för vad tekniken klarar på PS4 så är det dock i toppklass. Det flyter på fint och kontrollen är busenkel och självklar i alla olika spelmoment.

Att ladda om dina vapen genom att ta ett nytt från bältet och föra upp magasinet med ena handen i vapnet som du håller i andra fungerar utan undantag, även när tio personer skjuter mot dig samtidigt och du riktigt kan känna svettpärlorna rinna längs pannan.

Titta runt hörn och skjuta går såklart och rörelserna mellan olika skydd och objekt fungerar sömlöst genom snabba kommandon i kombination med åt vilket håll du tittar.

Storyn må vara lite klyschig, men helt klart dugliga brittiska röstskådespelare och helt okej manus gör att Blood & Truth får mig att osökt tänka på klassiska brittiska actionfilmer som Layer Cake, Snatch och Lock, stock and two smoking barrels. Det här är störtkul, fritt från illamåendeframkallande och en ren fröjd att spela igenom.

Så flytta undan soffbordet och gör plats, för nu ska VR-glasögonen på och huvudrollen i den här actionrökaren har den coolaste av dem alla – du!

Självaste Guy Ritchie torde älska Blood & Truth.

 


 

 

BLOOD & TRUTH

Genre: FPS (VR)

Utvecklare: Sony London (länk)
PEGI: 18
Testat på: PS4 Pro/PS VR

 

Spelglädje 8/10
Grafik 7/10
Ljud 8/10
Online nej

Totalt 8/10

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår