mässa

Stjärnspäckad mässhelg i Malmö den 27-28 april

SciFiWorld återvänder till Malmö för en ny, stjärnspäckad helg med massor av skräck, Fantasy, film, action och spel. Den här gången bjuds besökarna på många nya, spännande utställare från hela världen.

 

Platsen är klassiska Slagthuset där man tagit över hela markplanet, inklusive den ståtliga Teatern med över 900 sittplatser där man kommer hålla frågestunder, uppvisningar och Cosplaytävlingar.

Slaghuset ligger precis vid Centralstationen i Malmö och är lätt att ta sig till, både med buss och tåg. För de som kommer med bil finns det gott om parkeringsmöjligheter runt både Slagthuset och Centralstationen.

 

Möt Oscarvinnaren och ikoniska Hajen-skådisen

Bland gästerna på Slaghuset finns en rad populära stjärnor.

Bland dem Richard Dreyfuss som för första och kanske enda gången besöker Sverige. Oscarbelönad för huvudrollen i Sa jag adjö när jag kom? (1977), men annars mest känd för sina ikoniska roller i klassiker som Hajen (1975) och Närkontakt av tredje graden (1977).

Dreyfuss har också setts i filmer som bland annat Mandomsprovet (1967), Sista natten med gänget (1973), Född smart (1974), Stand By Me (1986), Spanarna (1987) och Always (1989).

På mässan erbjuds en Jaws Photo Shoot Special med Richard Dreyfuss. Här kan du bli fotograferad tillsammans med stjärnan och en Orca-display, samt en stor hajfena.

Den som vill ha ännu mer av Richard Dreyfuss kan med fördel också boka in sig på en exklusiv kväll den 29 april kl. 18.30 på Stadionmässan i Malmö.

A Special Evening with Richard Dreyfuss har fått lysande recensioner i bland annat London och New York. Nu är det svenskarnas tur att få tillbringa en kväll som inleds med en visning av Hajen. Därefter kommer Dreyfuss att prata både om inspelningarna av Hajen, men också dela med sig av minnen och historier från hans övriga legendariska filmer.

 

Skräcknunnan, Chewbacca, Harry Potter-Seamus och Polisskolans chef

Bonnie Aarons är skådespelerskan som skrämt slag på biopubliken runt om i världen med sin redan ikoniska roll som nunnan Valak i The Nun (2018), The Nun 2 (2023), The Conjuring 2 (2016) och Annabelle: Creation (2017).

 

På plats för att skriva autografer, bli fotograferad och prata med fansen finns också G.W. Bailey, odödligförklarad som Captain Harris i Polisskolan-filmerna. Han har även medverkat i filmer som Nr. 5 lever! (1986), Runaway (1984) och teveklassikern M*A*S*H (1979-1983).

 

Gäst är även Joonas Suotamo som spelar Chewbacca i Star Wars-filmerna The Force Awakens (2015), The Last Jedi (2017), The Rise of Skywalker (2019( och även Solo - A Star Wars Story (2018). Han medverkade även i teveserien Willow (2022-2023) och kommer spela Wookie Jedi i den kommande Star Wars-serien The Acolyte.

För alla Star Wars-fans bjuds det en unik möjlighet att bli fotograferad tillsammans med Jonas och en livs levande Chewbacca.

 

Sist, men inte minst, kan alla Harry Potter-fans se fram emot chansen att få träffa Devon Murray, känd för att ha medverkat i samtliga Harry Potter-filmer där han spelade Seamus Finnigan.

 

Gratis biobiljetter

I samarbete med biograf Spegeln i Malmö bjuder SciFiWorld också på gratis biobiljetter till några riktigt maffiga klassikervisningar i maj.

Det gäller Star Wars – The Phantom Menace (4 maj)

Bladerunner (14 maj)

Terror på Elm Street (18 maj)

Biljetterna delas ut gratis i Photo Session-montern på mässan. Antalet biljetter är begränsat till en biljett per person och det är först till kvarn som gäller.

 

Biljetter, tider & sånt

Biljetter till mässan köps enklast med kort via länken nedan - eller på plats i kassorna under mässans öppettider, då kontant. 

(https://billetto.se/e/scifiworld-malmo-biljetter-914344)

 

För svar på frågor om väskor, gäster, priser, köer, ledsagare, restaurang etc – surfa in på www.SciFiWorld.se och klicka på FRÅGOR & SVAR i menyn till vänster. För mer info, klicka på PRIS, PLATS & TID i samma meny.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår