Hemmabioskolan

Bakgrundsbelysningen

Du läser ofta om det i tester och nyheter. Men hur fungerar egentligen ljuset från en TV? Hemmabioskolan går igenom varianterna!


HemmaBioskolan

Bild? Var god dröj!

Varför är bilden inte i synk med ljudet? Svaren och lösningarna finns. Hemmabioskolan förklarar detta med latens och "input lag".


Hemmabioskolan - Ställ in bilden

Greppa reglagen!

Hur ställer man egentligen in bilden på TV:n med alla reglage? Vi går igenom de vanligaste reglagen och förklarar vad de gör med bilden!

 

  


HemmaBioskolan

Källorna – så optimerar du samspelet

Hemmabioförstärkaren är på plats, nu gäller det att välja rätt inställningar och anslutningar för alla dina enheter som ska anslutas.


Hemmabioskolan: Bi-Wiring

Ljudlyft eller hokus pokus?

Få ämnen i kabel- och högtalarvärlden är så laddade som frågan om bi-wiring, alltså att dra dubbla kablar till dina högtalare. Vi försöker reda ut begreppen.


Hemmabioskolan

Bakgrundsbelysningen

Du läser ofta om det i tester och nyheter. Men hur fungerar egentligen ljuset från en TV? Hemmabioskolan går igenom varianterna!


Projektorskolan, del 5

Ljuset på duken

Del 5 av projektorskolan tar upp ljusstyrkan och hur du ska placera duken. Rätt ljusstyrka är A och O för projektorupplevelsen och vi går igenom hur du ska tolka siffrorna


Hemmabioskolan

High Dynamic Range

4K var endast förspelet. Vi har bara nosat på kommande förbättringar för bildkvaliteten och HDR, High Dynamic Range är den stora nyheten. Läs mer om tekniken som tar bilden vidare!


Hemmabioskolan

HDCP 2.2 och 4K

Med kopieringsskyddet HDCP 2.2 riskerar du ett rejält magplask. Vi går igenom vad som gäller för dig som hoppar på 4K-tåget!


Projektorskolan: 2,35:1 eller 16:9?

För den breda bildens skull

Att matcha projektorn med en 2,35:1-formad duk lockar alla som står inför en ny projektor. Men vad är det egentligen som gäller för att det ska bli bra?


Sladdarna - hur viktiga är dom?

Det där med kablar…

Vi film- och musikintresserade har många olika saker att förhålla oss till i vår jakt på visuell och ljudlig stimulans.


Ytterbergs Projektorskola!

Rummet och duken

Utgå från rummet när du väljer duk och utgå från rum och duk när du väljer projektor. En tumregel många får till bakvänt. Välkommen till projektorskolan där vi denna gång går igenom rummet och dukens inverkan på bilden!


Byt projektorlampa – så stor skillnad blir det

Ny projektor för 2 000 kronor!

Börjar projektorn kännas lite blek? Lite matt och fadd i färgerna kanske, eller bara ljussvag? Lugn, det finns bot och bättring för en billig penning som kan återge dig projektorbilden när den var som bäst.


Hemmabioskolan - Vad fasen betyder förkortningarna?

Vi har ordlistan för hemmabion!

Det är verkligen inte lätt att hänga med i vad alla mystiska uttryck och förkortningar faktiskt betyder. Vi har ordlistan du behöver!


HemmaBioSkolan

Kom igång: Hemmabio från början

Hemmabio är ett intresse som är lika omfattande som omväxlande, och inte är det svårt att komma igång heller!


Meddelande

Laddar meddelande...