mässa Hemmabio #7 2019

Flerkanal i München

Att säga att det kryllar av bild och flerkanalsljud på den stora HighEnd-mässan i München, vore en direkt lögn, men visst finns det några tappra undantag som vi självklart letat upp. Många av de stora och mellanstora högtalartillverkarna passar så klart också på att visa upp sina center- och aktiva bashögtalare på mässan.

Annons:

Annons:

Engelska PMC hade precis som i fjol de nya, stora referenshögtalarna Fact Finestria (den här gången även som centerkanal!) med sig, men i övrigt var inte mycket sig likt. Man presenterade nämligen något av det mest hisnande flerkanalssystem vi upplevt, med exempelvis hela sex stycken höjdhögtalare, som spelade för fullsatt rum mässan igenom.
Danska System Audio introducerade nya, vägghängande Legend 7 på mässan. Precis som seriens golv- och stativmodeller, kan de utrustas med det aktiva kortet Silverback och även köras trådlöst upp till 24/96 genom WiSA.
Favorit i repris, men vi kan helt enkelt inte låta bli att dela med oss av (ännu) en bild av majestätiska subwoofern Gotham V2 från JL Audio.
Alla sju förstärkarkanaler i en och samma låda erbjuder tyska AVM, med 3x280 plus 4x140 watt, dessutom med möjlighet till balanserad koppling.
Emotiva körde så klart flerkanalsdemo, med uppåtriktade Atmos-högtalare på frontarna, och relativt nya 16-kanalsprocessorn RMC-1 med DiracLive för 70 000 kronor, som vi hoppas kunna testa i något av de kommande numren av HemmaBio.
Snygg, tysk bas i form av Orkus från tyska Quadrals Aurum-serie.
Och den särdeles biffiga 3-vägscentern Base Maxime 9, även den från Quadrals Aurum-serie
Amphions Anssi Hyvönen intervjuas under mässans första dag och lite snett bakom honom skymtar centerhögtalaren Argon 5C, som så klart passar som hand i handske tillsammans med Argon-golvarna.
Tripp, trapp, trull i Martin Logan-bas med Dynamo 800X, 1100X och 1600X.
Vill man inte ta några som helst genvägar, satsar man kanske på fem eller sju Assoluta monoblock från tyska Tidal. Är man mer modest och kör Bentley, nöjer man sig kanske med tre? I övrigt precis som vanligt: behöver du fråga vad de kostar, har du högst troligt inte råd…
Franska Cabasses runda och 1-punktsstrålande bollar finns i både passivt och aktivt, trådlöst utförande.
Svenska Dynavoice drivs sedan en tid under ny regi och nya modeller är på väg ut, kunde man berätta under mässan. På bilden centerhögtalaren Challenger C-5 XL.
Miller & Kreisel tillhör den tappra skara som pushar för flerkanal i München, i år med on-wall-högtalare och förstärkarhjälp från Krell.
Prototyper av V2-versionen av polska Tagas Platinum F-90 SL-golvare.
Tungt, hornladdat inbyggnadsljud från ICE – Immersive Cinema Experience.
(Nästan) allt här i världen är relativt, så även högtalare. Så när vi uppmärksammar att Magico för första gången introducerar flerkanalshögtalare till sin billigaste A-serie, blir det så klart ändå inte helt gratis… På bilden ser vi från vänster subwoofern ASUB, 3-vägscentern ACC samt lilla stativaren A1, som kompletterar den redan introducerade golvhögtalaren A3.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår